Shtëpitë Botuese

Autorët

Speciale

  • Spageti
    Spageti

    Ideale për dhuratë, sepse libri ka...

    $ 8.00 $ 12.00

Lista e librave nga Shtëpia Botuese: ELVE

Shtëpia Botuese “ELVE”shpk është regjistruar më 10.02.2006 me vendim gjykate Nr. 34933 Prot. në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit, me numër...

Shtëpia Botuese “ELVE”shpk është regjistruar më 10.02.2006 me vendim gjykate Nr. 34933 Prot. në Qendrën Kombëtare të Regjistrimit, me numër... ër identifikimi K61422030A, si person juridik me presidente Dr. Vjollca Koli (Thimo) Lubonja, për një aktivitet me objekt: Botimin e librave shkollore, artistike dhe shkencore për grup mosha të ndryshme, në gjuhën shqipe dhe të huaj, botime artistike, fjalorë, enciklopedi, botime publicitare, fletëpalosje, pankarta, revista etj., si dhe shpërndarjen e të gjitha botimeve të saj; për import dhe eksport.


Bazuar në përvojën si mësuese dhe, më pas, si pedagoge e jashtme, redaktore shkencore (1983-2003), autore, bashkautore dhe bashkëpunëtore me Institutin e Studimeve Pedagogjike dhe Ministrinë e Arsimit, e lauruar me gradën shkencore "Doktore e shkencave metodike", e specializuar në Francë për gjuhësi dhe didaktikë, pjesëmarrëse aktive në shumë veprimtari dhe seminare kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe fal aftësive krijuese, bashkëpunuese dhe drejtuese, znj. Lubonja ndërmori iniciativën për të ngritur strukturat e Shtëpisë Botuese "ELVE".


Shtëpi Botuese është treguar shume selektive në llojet e botimeve që ka përgatitur si për shkollën ashtu dhe për lexuesin e lirë, duke i dhënë rëndësi cilësisë së botimeve në përmbajtje, në paraqitjen grafike dhe në relizimin e tyre në shtyp. Fal kësaj korrektësie dhe përgjegjësie Shtëpia Botuese "ELVE" ka ardhur duke e rritur numrin e botimeve të saj dhe rrethin e bashkëpunëtorëve duke vlerësuar përvojën shkencore e pedagogjike të tyre. Një rëndësi të veçantë i ka kushtuar promovimit të bashkëpunëtorëve të rinj në moshë nga radhët e mësuesve, pedagogëve dhe studiuesve. Sot, botimet shkollore të Shtëpisë Botuese "ELVE" arrijnë në rreth 60 tituj dhe, afërsisht, po aq edhe tituj të tjerë, si: botime ndihmëse për nxënësit dhe mësuesit, letërsi për fëmijë, vëllime poetike, romane, jetëshkrime, botime kulinare etj.


Botimet e Shtëpisë Botuese "ELVE" janë mirëpritur nga shkolla dhe vlerësuar nga mësuesit, nxënësit dhe prindërit për informacionet e sakta dhe të plota shkencore që ato sjellin, brenda aftësive konceptuale të grupmoshave që u drejtohen. Në të ardhmen "ELVE" ka si pikësynim të hartojë kolana librash të përkthyera, fjalorë të gjuhëve të ndryshme, libra gastronomik, shkencor, kulturor, fetar etj. të sjella me cilësinë më të lartë si në përmbajtje ashtu dhe në paraqitje.


Objektivi i stafit të Shtëpisë Botuese "ELVE" është të japi më të mirën si qytetarë, intelektualë dhe profesionist për të kontribuar në zhvillimin e shoqërisë ku jetojmë.


 

More
për faqe
Duke shfaqur 1 - 12 nga 85 artikuj
Duke shfaqur 1 - 12 nga 85 artikuj