Ushqyerja dhe disa nga sëmundjet ndër fëmijë Shihe të zmadhuar

USHQYERJA DHE DISA NGA SËMUNDJET NDËR FËMIJË

Autori: Polikron Çelo

Botuesi: TOENA

Faqe: 168

Viti i botimit: 2017

Një manual që flen falë përvojës dhjetëra vjeçare të Dr. Polikron Çelës, personalitet i padiskutueshëm në fushën e pediatrisë dhe në edukimin e fëmijëve. Ky është libri që iu ka munguar deri më sot nënave të reja. Njohuritë që do të merrni përmes këtij libri do t’ua bëjnë më të lumtur prindërimin


600 LLibri mund të porositet nga çdo vend i botës. Transporti në Shqipëri është falas, përsa i përket vendeve të tjera, vlera e transportit ndryshon në vartësi të vendit. Vlerën e saktë të transportit e mësoni në momentin që mbyllni porosinë.

Përshkrimi

Detajet

Në libër trajtohen të gjitha aspektet e mirërritjes dhe ushqyerjes së fëmijës që në fazat fillestare, si dhe mënyrën sesi të lexojmë shqetësimet e tyre:

• Ushqyerja gjatë 5-6 muajve të parë

• Ushqyerja vetëm me gji

• Ushqyerja pa gji

• Ushqyerja pjesërisht me gji

• Ushqyerja mbas moshës 5-6 muajsh

• Ushqimi nga 1 deri në 3 vjeç

• Të porsalindurit dhe muajt e parë të jetës

• Disa nga të veçantat e këtyre moshave

• Shqetësimet dhe sëmundjet më të zakonshme

• Anemitë

• Biberoni

• Hundët e zëna dhe gjak nga hunda

• Laringjitet

• Bronkiolitet

• Bronkiti akut

• Diarretë

• Dhimbjet e barkut

• Mahisjet e gojës dhe të gjuhës

• Dhëmbët

• Qarjet

• Dhjamosja në muajt e parë

• Myku

• Kapsllëku

• Kolla

• Kore në kokë

• Sëmundjet e sistemit urinar

• Infeksionet urinare

• Sëmundje ngjitëse me shpërthime në lëkurë

• Temperatura 118

• Temperatura e rritur

• Temperatura e ulur

• Dhimbjet e veshit

• Koka dhe ujthi i kokës (fontanela)

• Skuqjet e të ndenjurave dhe mahisjet

• Mahisjet e bajameve dhe të fytit

• Rritja dhe zhvillimi i fëmijës

• Mahisjet e vaginës dhe të vulvës

• Mahisjet e penisit

• Parazitët më të zakonshëm të zorrëve

• Sytë dhe vetullat

• Urtikariet

• Vjelljet

• Refluksi gastroezofagal

Titulli:Ushqyerja dhe disa nga sëmundjet ndër fëmijë
Autori:Polikron Çelo
Botuesi:TOENA
Faqe:168
Botuar me:2017
Pesha:0 Kg