Të ndriturit Shihe të zmadhuar

TË NDRITURIT

Autori: Eleanor Catton

Botuesi: OMBRA GVG

Faqe: 800

Viti i botimit: 2016

Ky roman rrëfen historinë e një djaloshi që është në kërkimin e fatit të tij, por ngjarjet misterioze e ftojnë në një botë plot mistere dhe thrille, me rikthim në kohë të ngjarjeve, me krime, prostitucion, etj. Autorja ka korrur sukses me këtë libër, i cili është shkruar pas eksperimenteve që ka bërë si pedagoge e shkrimit krijues1 800 LLibri mund të porositet nga çdo vend i botës. Transporti në Shqipëri është falas, përsa i përket vendeve të tjera, vlera e transportit ndryshon në vartësi të vendit. Vlerën e saktë të transportit e mësoni në momentin që mbyllni porosinë.

Përshkrimi

Detajet

Është viti 1986 dhe i riu Walter Moody vjen për të gjetur fatin e tij në fushat e arit të Zelandës së Re. Në një natë të stuhishme, ai pengohet nga një grup prej 12 banorësh vendas që kishin një takim sekret për të diskutuar rreth një sërë ngjarjesh misterioze: Zhduket një njeri i pasur, një prostitutë përpiqet t’i japë fund jetës së saj dhe zbulohet një pasuri e madhe në shtëpinë e një pijaneci të pafat.

Mody shumë shpejt do të futet brenda misterit: Një rrjet ngjarjesh dhe fatesh është më i ndërlikuar dhe i qëndisur sesa qielli gjatë natës.

Luksi evokon botën e mesit të shekullit të XIX, të transportit, bankave dhe etjes shpërthyese për arin, ku “Të ndriturit” është ndërtuar në mënyrë briliante, duke të ftuar në mënyrë miqësore dhe inteligjente te historia dhe që të mban të mbërthyer në çdo faqe.

Titulli:Të ndriturit
Autori:Eleanor Catton
Botuesi:OMBRA GVG
PërkthyesiRudi Erebara
Faqe:800
Botuar me:2016
Pesha:1.123 Kg