Historia e një pulëbardhe dhe e maçokut që e mësoi të fluturonte Shihe të zmadhuar

HISTORIA E NJË PULËBARDHE DHE E MAÇOKUT QË E MËSOI TË FLUTURONTE

Autori: Luis Sepúlveda

Botuesi: DUDAJ

Faqe: 120

Viti i botimit: 2016

Historia e një pulëbardhe dhe e maçokut që e mësoi të fluturonte është libri që ka pushtuar zemrat e miliona lexueve të çdo moshe


600 LLibri mund të porositet nga çdo vend i botës. Transporti në Shqipëri është falas, përsa i përket vendeve të tjera, vlera e transportit ndryshon në vartësi të vendit. Vlerën e saktë të transportit e mësoni në momentin që mbyllni porosinë.

Përshkrimi

Detajet

Pasi u zhyt në një njollë vaji në ujërat e Detit të Veriut, pulëbardha Kengah, gati duke vdekur, ndalon në ballkonin e maçokut Zorba, të cilit i merr tri premtime: të mos e hajë vezën që ajo po lind, të kujdeset e t’i mësojë të fluturojë të voglit që do të lindë. Pas vdekjes së Kengah, Zorba e pret vezën e kur hapet, e fsheh pulëbardhën e sapolindur nga sytë e një komuniteti felin në portin e Hamburgut.

Po si mundet një maçok ta mësojë të fluturojë?

Në një histori që ka  finesën e një përralle dhe forcën e një parabole, shkrimtari i madh kilian prek një nga temat e veta më të dashura: dashurinë për natyrën, bujarinë e painteres dhe solidaritetin, edhe mes të ndryshmish.

Titulli:Historia e një pulëbardhe dhe e maçokut që e mësoi të fluturonte
Autori:Luis Sepúlveda
Botuesi:DUDAJ
PërkthyesiLivia Kora
Faqe:120
Botuar me:2016
Pesha:0 Kg