Bagëti e Bujqësi, Lulet e Verës, Vjersha të Tjera Shihe të zmadhuar

Bagëti e Bujqësia, Lulet e Verës, Vjersha të Tjera

99927-47-33-1

“Bagëti e bujqësi” është poemë e shkruar nga Naim Frashëri, e botuar në Tiranë në vitin 1886. Konsiderohet një nga veprat monumetale të letërsisë sonë. Në pjesën e parë të veprës “Bagëti e bujqësi” paraqitet jeta barishtore, ndërsa në pjesën e dytë paraqiten bukuritë të natyrës.

Më shumë detaje

Faqe: 144

Viti i botimit: 1997

Botuesi: DITURIA

$ 3.20

“Bagëti e bujqësi” është poemë e shkruar nga Naim Frashëri, e botuar në Tiranë në vitin 1886. Konsiderohet një nga veprat monumetale të letërsisë sonë. Në pjesën e parë të veprës “Bagëti e bujqësi” paraqitet jeta barishtore, ndërsa në pjesën e dytë paraqiten bukuritë të natyrës.

 

Motivet kryesore që trajtoi Naimi në përmbledhjen "Lulet e verës" janë tre: motivi patriotik, motivet filozofike dhe motivi i dashurisë. Vjershat e motivit patriotik janë lirika që shprehin ndjenjat qytetare të poetit ndaj atdheut. Një nga përjetimet më të fuqishme të këtij motivi është besimi i palëkundur në të ardhmen e Shqipërisë. Motivi filozofik zë vend të rëndësishëm te "Lulet e verës" dhe mund të themi se Naimi themeloi në letërsinë shqiptare traditën e poezisë së mendimit.

 

Në lirikat filozofike gjejmë përsiatjet e poetit për botën, për jetën dhe vdekjen, për njeriun, perëndinë. Për herë të parë në letërsinë shqiptare trajtohen kaq gjerë koncepte të tilla filozofike, një botë përjetimesh që kanë në qendër njeriun.

No customer comments for the momentt.

Write a review

Bagëti e Bujqësia, Lulet e Verës, Vjersha të Tjera

Bagëti e Bujqësia, Lulet e Verës, Vjersha të Tjera

“Bagëti e bujqësi” është poemë e shkruar nga Naim Frashëri, e botuar në Tiranë në vitin 1886. Konsiderohet një nga veprat monumetale të letërsisë sonë. Në pjesën e parë të veprës “Bagëti e bujqësi” paraqitet jeta barishtore, ndërsa në pjesën e dytë paraqiten bukuritë të natyrës.

Write a review