Autorët

Shtëpitë Botuese

Postimet më të fundit

 • “Lolita” dhe tabutë në letërsi 2014-07-21 13:25:19 Histori dashurie, apo abuzimi?   Tregoji një shkrimtari për një tabu dhe ai do ta kthejë në histori. Të paktën këtë ka treguar historia e...
 • Joshja nga misteri, nga antikiteti në... 2014-07-14 09:12:10 Dy milionë njerëz e blenë romanin “Simboli i humbur” të Dan Brown vetëm gjatë javës së parë të botimit në vitin 2009. Numra fantastikë për vetëm...
 • Det, diell dhe shfletim faqesh –... 2014-07-07 12:05:44 Disa shkrimtarë e kritikë letrarë janë kundër termit “lexim veror”, duke mos e pranuar tendencën për të lexuar në bazë të ndarjes stinore. Por...
Shiko të gjithë postimet

Balada shqiptare

Balada shqiptare
Autori: Anton Papleka
Botuesi: TOENA
Faqe: 556

Më shumë detaje


1,200 L

4535

Për shkak të censurës shtetërore nga vitet 1945-1990 shumë tekste me atributet e baladës kishin mbetur pa u përfshirë në rubrikat apo përmbledhjet me balada. Kjo është një përzgjedhje e shkëlqyer e autorit Anton Papleka, e cila përmban edhe shumë tekste të pabotuara deri tani, si dhe tekstet e plota të baladave të cunguara, gjithashtu bën edhe një paraqitje të zgjeruar të vlerave të shumanshme të baladave tona popullore.

Në këtë përzgjedhje, bëjnë pjesë kryesisht tekste të mbledhura tek arbëreshët e Italisë dhe në viset e Shqipërisë politike të 1913. Është vështirë të merret me mend një libër me balada shqiptare, pa praninë e baladave arbëreshe

  Titulli: Balada shqiptare

  Viti i botimit: 2005

  Autori: Anton Papleka

  Botuesi: TOENA

  ISBN: 99927-1-979-6

  Faqe: 556

Nuk ka akoma komente të lexuesve për këtë libër.

Ju duhet të jeni një përdorues i regjistruar që të mund të postoni komente për librat.

Shporta  

Shporta juaj është bosh

Transporti 0 L
Total 0 L

Paguaj