Autorët

Shtëpitë Botuese

Postimet më të fundit

 • “Lolita” dhe tabutë në letërsi 2014-07-21 13:25:19 Histori dashurie, apo abuzimi?   Tregoji një shkrimtari për një tabu dhe ai do ta kthejë në histori. Të paktën këtë ka treguar historia e...
 • Joshja nga misteri, nga antikiteti në... 2014-07-14 09:12:10 Dy milionë njerëz e blenë romanin “Simboli i humbur” të Dan Brown vetëm gjatë javës së parë të botimit në vitin 2009. Numra fantastikë për vetëm...
 • Det, diell dhe shfletim faqesh –... 2014-07-07 12:05:44 Disa shkrimtarë e kritikë letrarë janë kundër termit “lexim veror”, duke mos e pranuar tendencën për të lexuar në bazë të ndarjes stinore. Por...
Shiko të gjithë postimet

Duke pritur Godonë - Oh ato ditë të bukura

Duke pritur Godonë - Oh ato ditë të bukura

Autori: Samuel Beckett
Botuesi: ÇABEJ
Faqe: 122

Më shumë detaje


590 L

2020

“Samuel Beket shkon tek më e mira. Nuk dua të dëgjoj filozofi, trakte të shkëputura, dogma, të vërteta të imponuara apo gjëra të tilla. Unë dua vetëm gjëra të bazuara në diçka.

Dhe këtë e ka bërë mjaft mirë Beket në veprat e tij. Nuk lë asnjë situatë pezull apo pa sqaruar, ka shumë detaje të bukura dhe jo të bezdisshme dhe të gjitha këto mishërohen te kryevepra “Duke pritur Godonë”. Përmes veprave të shkruara prej tij kuptoj gjendjen e tij shpirtërore”,- Harold Pinter.   

“Samuel Beket pëlqehet nga të gjitha gjeneratat. Ai i dha zë shpirtit nëpërmjet përshkrimit të situatave, ngjarjeve, në veprat e tij. Situatat bëhen më interesante kur ai flet për besimin në Zot si një forcë të madhe të mbinatyrshme.

Unë do të mundja ta rendisja në radhët e autorëve si Shekspiri”,- Richard Ellman. 

  Titulli: Duke pritur Godonë - Oh ato ditë të bukura

  Viti i botimit: 1996

  Autori: Samuel Beckett

  Botuesi: ÇABEJ

  Faqe: 122

  Përkthyesi: Mirela Kumbaro, Anton Papleka

Nuk ka akoma komente të lexuesve për këtë libër.

Ju duhet të jeni një përdorues i regjistruar që të mund të postoni komente për librat.

Shporta  

Shporta juaj është bosh

Transporti 0 L
Total 0 L

Paguaj