Dita E Punës Së Shkrimtarëve Të Njohur

Dita e punës së shkrimtarëve të njohur

Çdo shkrimtar ka rutinën e tij të të shkruarit. Disa shkruajnë që herët në mëngjes, të tjerë preferojnë pasditen e vonë e të tjerë punojnë natën, atëherë kur bota fle dhe muzat të përkëdhelin mendimet... Isabel Allende në mënyrë rigoroze i nis romanet e saj vetëm në një datë: 8…

Fakte Interesante Për Shkrimtarë E Vepra Letrare

Fakte interesante për shkrimtarë e vepra letrare

  1. Më 28 mars 1941, Virginia Woolf mbushi xhepat e palltos me gurë dhe hyri në ujërat e lumit pas shtëpisë së saj dhe nuk doli më. E rënduar për vite të tëra nga depresioni, vendosi t'i jepte fund jetës. Ajo la pas një koleksion të shkëlqyer punësh: ditarët…

Halloween, Ja Librat Më Të Frikshëm Se Filmat Horror

Halloween, ja librat më të frikshëm se filmat horror

Libra të verdhë, triller, horror, gjithçka  për natën  më të frikshme të vitit … Halloween prej vitesh festohet në të gjithë botën. Nga ajo festa e frikshme, tashmë është kthyer në më argëtuese. Shtriga, vampirë, demonë... nuk janë më kostumet ekskluzive të kësaj feste,  megjithatë sa më të frikshme, aq…

Qyteti I Librave Në Zemër Të Saharasë

Qyteti i librave në zemër të Saharasë

Rëra e Saharasë duket sikur ka gllabëruar çdo gjë, por Chinguetti, një qytezë gati fantazmë, duket sikur përballet me kokëfortësi me forcat e natyrës. Chinguetti është vendi i fundit ku dikush do të kërkonte një ... bibliotekë,  mbi të gjitha me libra të rrallë. E megjithatë është ende aty, ajo…

Këngë Të Mbështetura Në Libra E Shkrimtarë

Këngë të mbështetura në libra e shkrimtarë

Disa nga filmat më të mirë në historinë e kinematografisë janë mbështetur në libra. Tashmë është e zakonshme që një numër i mirë prodhimesh filmike në vit nuk kanë skenar origjinal, ndërsa televizioni prej vitesh u është kthyer librave, të cilët i sjellin në formën e serialeve. Por librat e…

Pablo Neruda, Vdekje Natyrore Apo Vrasje E Pastër?

Pablo Neruda, vdekje natyrore apo vrasje e pastër?

Pablo Neruda nuk vdiq nga kanceri. Të paktën ky është konkluzioni i një grupi ekspertësh, të cilët kanë analizuar eshtrat e zhvarrosura të poetit kilian. Sipas dokumenteve zyrtare, shkak i vdekjes së Nerudës ishte kanceri i prostatës dhe  një sëmundje tjetër rrjedhojë e së parës, që quhet kancer cachexia dhe…