Pa Titull

Pa titull

Me kalimin e viteve njeriu bën dallimin mes “mbajtjes përdore” dhe “lidhjes për shpirt”.Njeriu mëson se dashuri nuk do të thotë “të flesh me dikë ” dhe se të kesh dikë pranë, nuk do të thotë “siguri”. Me kalimin e viteve njeriu mëson se puthjet nuk janë marrëveshje dhe dhuratat…

Samuel Beket Në Gjashtë Fjali

Samuel Beket në gjashtë fjali

1.Ke provuar? Ke dështuar? Nuk ka rëndësi. Provo përsëri! Dështo përsëri! Dështo më mirë! 2. Të gjithë lindim të çmendur! Disa mbeten të tillë. 3. Asgjë nuk është më komike se mungesa e lumturisë, ju siguroj. 4. Në fillim kërce, pastaj mendo! Ky është rendi natyror. 5. Fjalët janë gjithçka…

Xhevahirët

Xhevahirët

Paolo Coelho Dikur një rabin jetonte i lumtur me familjen: një bashkëshorte të denjë dhe dy djem. Për shkak të punës, rabinit i duhej të udhëtonte dhe në një nga këto udhëtime larg shtëpisë, dy djemtë e tij fatkeq humbën jetën si pasojë e një aksidenti. E shoqja i qau…

Foli Zemrës… Butë!

Foli zemrës… butë!

Im atë vendosi të më mësonte se si të plakesha me dinjitet. Fëmijëve të mi nuk iu duk ide e mirë… derisa u thashë që vite më vonë do të më dëgjonin ata mua. - Ulu, - më tha im atë, - dhe bëj durim. Gjëja kryesore që duhet të…

Rëndësia E Lutjes

Rëndësia e lutjes

- Paulo Coelho Një ditë, një burrë priti disa miq të tij, që kishin vendosur t'i bënin një vizitë. Në bisedë e sipër, njëri prej tyre i tha: -Do të më interesonte shumë të dija, çfarë ke mësuar gjatë gjithë këtyre viteve? -Unë jam i moshuar,- ia ktheu burri. -Plak…

Ç’është Dashuria?

Ç’është dashuria?

ORHAN PAMUK 1 – Më dhemb barku, por jo nga ndonjë e keqe që kam ngrënë 2 – Pres 3 – Nuk mund të lexoj libër 4 – Në kinema, kur të gjithë fillojnë e qeshin, mua më duket vetja si një “i shkretë” dhe rri aty brenda jo për…