Nata e mëkatit Shihe të zmadhuar

NATA E MËKATIT

Autori: Tahar Ben Jelloun

Botuesi: TOENA

Faqe: 328

Viti i botimit: 2016

Nata e Mëkatit, është pikërisht nata kur Zina u ngjiz. Shenja e parë e këtij mallkimi qe dita kur ajo lindi, ditë që shënjoi edhe vdekjen e gjyshit të saj. 
Që prej asaj kohe, nga Fesi në Tanzhei, dëgjohen zëra që tregojnë legjendën misterioze të kësaj bukurosheje me sy të hirtë, e cila magjepste zemrat e burrave për t’i shkatërruar më pas.


850 LLibri mund të porositet nga çdo vend i botës. Transporti në Shqipëri është falas, përsa i përket vendeve të tjera, vlera e transportit ndryshon në vartësi të vendit. Vlerën e saktë të transportit e mësoni në momentin që mbyllni porosinë.

Përshkrimi

Detajet

Nata e Mëkatit, është pikërisht nata kur Zina u ngjiz. Shenja e parë e këtij mallkimi qe dita kur ajo lindi, ditë që shënjoi edhe vdekjen e gjyshit të saj. 
Që prej asaj kohe, nga Fesi në Tanzhei, dëgjohen zëra që tregojnë legjendën misterioze të kësaj bukurosheje me sy të hirtë, e cila magjepste zemrat e burrave për t’i shkatërruar më pas.
Me një talent të denjë për Një mijë e një net, Tahar Ben Jalloun na tërheq në një Marok tundues, ku ndërthuren dhuna, erotizmi, feja dhe magjia.

 

“Atdheu ynë është një libër, një ëndërr sentimentale, një iluzion që qarkullon në shumë gjuhë.” 
Tahar Ben Jelloun

“Me kurajën e saj erotike, me feminizmin dhe misticizmin e saj, Nata e mëkatit është një libër i pushtuar nga poezia.”
L’Express

 


Fragment nga Libri

 

E dua lirinë po aq sa jetën. Marr frymë vetëm kur jam e lirë, pa shtrëngime, pa detyrime sociale dhe familjare. Prindërit e mi e kanë kuptuar këtë gjë dhe më lënë të lirë të veproj sipas dëshirës. Nuk u shkaktoj telashe të mëdha përveç thashethemeve të komshinjve. Në këtë pikë, jam e huaj.
I thashë mamasë, që vështronte nga dritarja: “Më duket se kam rënë në dashuri!”. Ishte për të qeshur. Ishim njohur vetëm para një ore dhe unë shpallja se kisha rënë në dashuri me të. Kishte të ngjarë që ashtu po ndodhte: më fliste për dashuritë, zhgënjimet dhe vuajtjet e tij. Përdorte të njëjtat fjalë si femër. Më kapte dorën. Unë skuqesha. Nuk dëshiroja të shkoja më larg me të. Kërkoja diçka tjetër. E adhuroja, vetëm e adhuroja. Ishte një lloj turbullimi që vërtitej rreth tij. Nuk duhej kapërcyer caku. Intuita ime ishte e fortë. Jo seks me Hoze Luis de Leonin. Seksi nuk duhej ngatërruar me ndjenjat. Kisha emocione kur e takoja. Seksi do t’i shkatërronte. Tek ai më pëlqente prania, sharmi, delikatesa e gjesteve, njohuritë e tij kulturore.

 

Titulli:Nata e mëkatit
Autori:Tahar Ben Jelloun
Botuesi:TOENA
PërkthyesiNonda Varfi
Faqe:328
Botuar me:2016
Pesha:0 Kg