Thelbësorja në jetë Shihe të zmadhuar

THELBËSORJA NË JETË

Autori: Iris Hanika

Botuesi: TOENA

Faqe: 0
Libri tregon historinë e dy personazheve në moshë të mesme, që janë pothuajse çdo ditë të përfshirë nga e shkuara naziste. Ata mendojnë se janë të palumtur, ndaj përpiqen të jetojnë si të mundin, duke mos ditur e duke mos arritur të luftojnë kundër historisë.


1 000 LLibri mund të porositet nga çdo vend i botës. Transporti në Shqipëri është falas, përsa i përket vendeve të tjera, vlera e transportit ndryshon në vartësi të vendit. Vlerën e saktë të transportit e mësoni në momentin që mbyllni porosinë.

Përshkrimi

Detajet

Rreth Librit

Libri tregon historinë e dy personazheve në moshë të mesme, që janë pothuajse çdo ditë të përfshirë nga e shkuara naziste. Ata mendojnë se janë të palumtur, ndaj përpiqen të jetojnë si të mundin, duke mos ditur e duke mos arritur të luftojnë kundër historisë.
Hipoteka e rëndë e Holokaustit rëndon mbi ndërgjegjen e çdo gjermani, por kjo nuk mund t’i pengojë të dashurojnë, të jenë të dashuruar dhe ta shikojnë të ardhmen me qetësi.
Romani është provokues, pasi thelbësorja transformohet në diçka mjaft të ndryshme për gjithsecilin. Graciela, e përfshirë në një marrëdhënie me një burrë të martuar, gjen thelbësoren te shkëmbimet seksuale; për Hansin është arkivi i kompjuterizuar i institutit ku punon; për shoqërinë gjermane thelbësorja është të vazhdojë të ndriçojë atë çka është e errët, të hedhë dritë mbi të shkuarën, të gdhendë emrat e të internuarve mbi gurët e kalldrëmeve, apo të ngrejë monumente çimentoje në kujtim të përjetshëm të historisë…
Një roman i përkryer, i guximshëm dhe i rrezikshëm për atë çka përmban, por i fortë dhe i këndshëm për t’u lexuar.

Mbi Autorin

Iris Hanika lindi në Würzburg, më 1962. Që prej vitit 1979 jeton në Berlin. Pasi mbaroi liceun, ndoqi studimet për Letërsi të Përgjithshme dhe të Krahasuar në Universitetin e Lirë të Berlinit.
Fillimisht Iris Hanika punoi si përkthyese dhe gazetare e pavarur. Më pas si kritike për librat politikë në gazetën “Frankfurter Allgemeine Zeitung” dhe si redaktore në revistën “Merkur”.
Ajo u njoh si shkrimtare me romanin e saj të parë “Katerina ose ekzistenca e detyrimit”. Përveç romaneve ka shkruar, gjithashtu, ese, përmbledhje kronikash si dhe është pjesë e një vepre artistike kolektive, të titulluar “Berlin im Licht: 24 Stunden Websam”.
Iris Hanika është vlerësuar me çmimet: “Hans Fallada” të qytetit Neumünster (2006), si dhe Çmimin Europian për Letërsinë në nëntor të vitit 2010 për romanin “Thelbësorja në jetë”.

Titulli:Thelbësorja në jetë
Autori:Iris Hanika
Botuesi:TOENA
PërkthyesiShpëtim Çuçka
Faqe:0
Botuar me:0
Pesha:0 Kg