skip to Main Content

Dieta në bazë të grupeve të gjakut

Dieta në bazë të grupeve të gjakut sugjerohet nga Peter D’Adamo, i cili mendon se grupi i gjakut është faktori më i rëndësishëm për një dietë të shëndetshme.

Në librin e tij ai rekomandon llojet e ushqimeve në varësi të grupeve të gjakut.
A’ Adamo petendon se për të arritur në këto përfundime ka punuar me biokimistë të ndryshëm.

Gjithsesi, dietologët dhe shkencëtarët mendojnë se kjo teori nuk mbështetet në të dhëna shkencore