skip to Main Content

Letërkëmbim i personaliteteve

Letërkëmbim i personaliteteve të shquara mund të vështrohet me një optikë të dyfishtë: me optikën e historisë dhe me atë të psikologjisë njerëzore. Te Noli, këto dy këndvështrime, duke konverguar drejt një synimi, jo vetëm na e ofrojnë dhe konkretizojnë figurën e tij, por e nxjerrin atë në një reliev shumëplanësh. Në faqet e letrave të Fan Nolit janë derdhur vlera njerëzore nga më të çmuarat, vlera mendore e shpirtërore, morale e intelektuale, artistike dhe historike. Fjala e tij e shkruar, edhe në epistolar rrezaton atdhedashuri e progres, fisnikëri e bukuri.