skip to Main Content

Per tu lexuar

“TE KRISUR” / Të gjithë “mëkatet” e gjenive të letërsisë
http://bota.al/2014/05/te-krisur-te-gjithe-mekatet-e-gjenive-te-letersise/
Që nga Sartri që dëndej me meskalinë (alkaloid psikedelik, i njohur për efektet haluçinantë), tek dëshirat mazohiste të James Joyce. Që nga teprimet e Francis Scott Fitzgerald, tek Edgar Allan Poe që kishte një dobësi për Lolitat dhe u martua me kushërirën 13-vjeçare, e deri tek nudizmi i Kafkës: të gjithë “mëkatet” e shkrimtarëve të mëdhenj