skip to Main Content

Rubrika: Një javë, një autor

10390111_718372521534386_6850984829682218456_n
Andon Z. ÇajupiFshati im
(E shoqëruar nga një pikturë e bukur e Fatmir Haxhiut)Maletë me gurë,
fushat me bar shumë,
aratë me grurë,
më tutje një lumë.Fshati për karshi
me kish’ e me varre,
rrotull ca shtëpi
të vogëla fare.

Ujëtë të ftohtë,
era pun’ e madhe,
bilbili ia thotë,
gratë si sorrkadhe.

Burrat nën hie,
lozin, kuvendojnë,
pika që s’u bie,
se nga gratë rrojnë!

Gratë venë nd’arë,
dhe në vreshta gratë,
gruaja korr barë,
punon dit’ e natë.

Gratë në të shirë,
në të vjela gratë,
ikinë pa gdhirë,
kthenenë me natë.

Gruaja për burrë
digjetë në diell,
punon es’rri kurrë
as ditën e diel.

0 moj shqipëtarkë,
që vet’ e nget qetë,
edhe drek’ e darkë
kthehesh e bën vetë;

Moj e mjera grua,
C’e do burrë zinë
që ftohet në krua
dhe ti mban shtëpinë!.

(Të paktë janë shqiptarët që nuk e njohin këtë perlë)