skip to Main Content

Fragment nga “Buzë lumit Piedra u ula dhe qava”

10426342_735290189842619_862723761490560803_n

“Dashuria është gjithmonë e re. Pavarësisht nëse dashurojmë një herë, dy herë apo disa herë, gjithmonë përballemi me një situatë krejt të re. Dashuria mund të na çojë në ferr ose në parajsë, por gjithmonë na çon diku. Thjesht duhet ta pranojmë atë, sepse na ushqen ekzistencën. Nëse e refuzojmë, vdesim nga uria, sepse na mungon kuraja të zgjasim dorën e të këpusim frutin nga pema e jetës. Duhet ta kapim dashurinë gjithkund ku e gjejmë, edhe nëse do të na duhen orë, ditë e javë të tëra zhgënjimi e trishtimi. Në momentin që nisim të kërkojmë dashurinë, është dashuria që na gjen… dhe na shpëton.”