skip to Main Content

Memedheu Andon Zako Cajupi

Memedhe quhet toka
Ku me ka renur koka ,
Ku kam dashur mem,e atë,
Ku me njeh dhe guri i thatë,
Ku kam pasur shtepinë,
Ku kam njohur perëndinë
Strrgjyshët ku kanë qënë ,
Dhe varret qi kanë vënë ,
Ku jam rritur me thërrime ,
Ku kam folur gjuhën time ,
Ku kam fis e ku kam farë ,
Ku kam qeshur ,ku kam qarë
Ku rroj me gazë e me shpresë ,
Ku kam dëshirë të vdesë .