skip to Main Content

Copëza mençurie

“Ka mençuri të mendjes… por ka edhe mençuri të zemrës.”
“Lumturia është një dhuratë dhe hileja është të mos e presësh atë, por t’i gëzohesh kur të të vijë.”
“Mos bëj pyetje dhe nuk do të të thonë gënjeshtra.”
“Dashuria, edhe pse thonë se është e verbër, është një roje vigjilente.”
“Dashuroje, dashuroje! Nëse ajo të favorizon, dashuroje! Nëse ajo të lëndon, dashuroje! Nëse ajo të copëton zemrën, dashuroje, dashuroje, dashuroje.”
“Parajsa e di se nuk duhet të kemi turp nga lotët tanë, sepse janë shi që bie mbi pluhurin verbues të tokës”.
“Ka disa libra, kopertina e të cilëve është pjesa më e mirë”