skip to Main Content

“Mos dashuro kurrë një të huaj”

 

“Mos dashuro kurrë një të huaj” – Harold Robins

“… Mos e lër djalin tim të rritet si unë. Pata një strehë mbi krye, isha i veshur, i ushqyer dhe i rrethuar me përkujdesje e megjithatë më i varfër me cilësi njerëzore e më i varfri i njerëzve. Për t’u bërë njeri në plot kuptimin e fjalës, nevojitet më shumë se shtëpia, veshja apo ushqimi: duhet dashuria. Njeriu ka nevojë për dashuri, dhembshuri dhe mirësi. Ka nevojë për njerëz të tjerë rreth vetes, për një familje që t’i vlejë si spirancë, si rrënjë në tokë dhe në shoqëri, që t’i mësojë të njohë vlerat e vërteta të botës”.