skip to Main Content

Fragment nga romani “E kuqja, e zeza”

foto

Thellësia, e panjohura e karakterit të Zhylienit, do ta kishin trembur, madje edhe duke krijuar me të lidhje të zakonshme. Dhe ajo përgatitej ta bënte të dashurin e saj, ndoshta sundimtarin e saj.
“Kush e di sa pretendime do të ketë ai, sikur të mundë ndonjëherë të më ketë krejt në dorë! Eh mirë, atëherë do të them me vete si Medea: Në mes kaq rreziqeve çfarë më mbetet? Vetja ime! Vetëm vetja ime!”