skip to Main Content

Hëna e humbur Mitrush Kuteli

Hëna mbeti mbrëmë jashtë
Lakuriqe nëpër re-
Sot u ngrita qëmenatë,
E kërkoj, po nuk e gjej.

Kush e di, e joshi ndofta,
Një poet a këngëtar,
A e lidhi qafëmalit,
Në pusi, ndonjë kusar.

Do t’i qahem kryeplakut,
Të dërgojë kallauz.
…O, s’më duhet, se e gjeta
Kredhur brenda në havuz

Rri e mpitë, rri e mardhur-
Po s’ka gjë: un do ta nxjerr
Dhe ta hedh si top dëbore,
Që të endet nëpër qiell.