skip to Main Content

“Gjuha shqipe”, një degë më vete

gjuhashqipe

Gjuha shqipe, degë më vete në pemën gjuhësore botërore

Gjuha Shqipe gjithmonë ka qenë objekt studimi për shumë studiues në botë. Së fundmi, gazeta prestigjioze “The Guardian” ka publikuar një ilustrim të Minna Sundberg që tregon hartën e gjuhëve që ekzistojnë sot në botë.
Në foton e botuar dallohet qartë gjuha shqipe si një degë më vete e pemës simbolike të gjuhëve botërore, një tregues se shqipja është një gjuhë unike dhe e lashtë