skip to Main Content

“Zjarr dhe akull”

frost

Ca thonë që botën do ta përfshijë zjarri,
Të tjerë se fundin akulli do t’ia sjellë,
Për ç’kam parë e dëshiruar
Si të parët, zjarrin zgjedh.
Por nëse dy herë mund të vdesë,
Mendoj se kam aq urrejtje
Të them se akulli është i duhuri
Që asgjë të mos mbesë…

Robert Frost