skip to Main Content

“Ditari Evës” nga Mark Tuein

ditari

Thellë-thellë ai është i mirë dhe e dua për këtë gjë, edhe pse do ta kishe dashur gjithsesi. Edhe nëse do të më kishte rrahur e do të kishte abuzuar me mua sërish do ta kisha dashur. Është çështje gjinie, besoj.
E dua edhe se është i pashëm dhe i fortë. E admiroj dhe jam krenare për të. Megjithatë do ta kisha dashur edhe pa këto cilësi. PO, do ta kisha dashur, do ishabërë skllavja e tij dhe do të rrija pranë tij derisa të vdisja.
Mendoj se e dua thjesht për faktin se është i imi dhe është mashkull. Nuk ka arsye tjetër; është ajo lloj dashurie, që siç e kam thënë, nuk njeh arsye, thjesht ndodh.
Megjithatë unë jam e para që e kam analizuar këtë çështje dhe mund ta kem gabim.

40 vjet më vonë

Lutem që të shkojmë bashkë edhe në botën tjetër. Kjo është dëshira ime, që lutem të zërë vend në zemrën e çdo gruaje.
Por nëse njëri nga ne duhet të shkojë i pari, lutem të jem unë, sepse ai është i fortë; unë jam e dobët, nuk jam aq e domosdoshme për të sa ç’është ai për mua. Jeta pa të nuk mund të quhet më e tillë. Si do ta përballoja?
Kjo lutje është e përjetshme: unë jam gruaja e parë dhe te gruaja e fundit do të përsëritet.