skip to Main Content

Gratë shkrimtare në Shqipëri

Të dielën në të gjithë botën u përkujtua dita ndërkombëtare e grave, një ditë që shërben për të reflektuar mbi progresin e bërë; një thirrje për ndryshim dhe një ditë për të nderuar kurajën dhe vendosmërinë e atyre grave të zakonshme që kanë luajtur një rol të jashtëzakonshëm në historinë e vendeve dhe shoqërive të tyre.

Pavarësisht se letërsia shqiptare është dominuar nga shkrimtarët meshkuj, gratë që janë marrë dhe merren me letërsi i kanë dhënë stil dhe vlera letrave shqipe.

Është koha të vlerësojmë Helena Kadaren, Diana Çulin, Luljeta Leshanakun, Mimoza Ahmetin, Natasha Lakon, Violeta Allmuçën, Mira Meksin, Elvira Dones, Flutura Açkën e shumë të tjera. Gra që i kanë dhënë shumë letërssisë shqipare dhe që shpesh nuk kanë marrë vlerësimin e merituar për talentin e tyre.

http://www.botimeshqip.com/rom…/2439-gruaja-ne-kafe-200.html