skip to Main Content

Tavolina e Çarls Dikens, pasuri kombëtare

bohemi4

Tavolina ku Çarls Dikens shkroi “Shpresa të mëdha” tashmë mund të shihet nga publiku falë një granti prej 780,000 paundësh.

Muzeu “Çarls Dikens” në Londër ka përfituar grantin për të blerë tavolinën dhe karrigen e shkrimtarit të madh, që deri tani kanë qenë në pronësi private. Ato i kanë kaluar nëpër breza familjes Dikens që prej vdekjes së shkrimtarit në vitin 1870.
Tavolina do të ishte shitur në ankand, por falë donatorëve do të bëhet e mundur të qëndrojë në muze, ku mund të vizitohet nga të gjithë dashamirët e artit