skip to Main Content

Djalli në qytetin e bardhë

qytetin e bardhe

Në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë, në mes të tymit të industrisë dhe zhurmës së trenave, jetonin dy njerëz, që të dy të pashëm, që të dy me sy të kaltër dhe që të dy ekspertë në
profesionet e zgjedhura. Secili përvetësonte një element të një dinamike të lartë që karakterizonte “nxitimin” e Amerikës drejt shekullit të njëzet. Njëri ishte arkitekt, ndërtues i shumë prej strukturave më të rëndësishme të Amerikës, ndërsa tjetri një
vrasës, një nga më famëkeqët në histori. Megjithëse ata nuk u takuan kurrë, të paktën jo formalisht, fatet e tyre ishin të lidhura me një ngjarje të vetme…
http://www.botimeshqip.com/…/5592-djalli-ne-qytetin-e-bardh…