skip to Main Content

E rrallë! Lexoni online versionin e plotë të “Vilhelm Telit” nga Lamartin, të përkthyer nga Lumo Skëndo (Mit’hat Frashëri)

lumo

Cqipetarevet te rinj qe perpiqen per lirin’ e per driten e memedeut:

Na u duk sum e mire kjo fletore e te madit vjersetor Frances, Lamartin, se Svicra i ngan fort sume Cqiperise de Svicrasi Cqipetarit.

Cqiperonjesi:

Lumo Skendo

(“Shqiptarëvet të rinj që përpiqen për lirin’ e për dritën e mëmëdheut: Na u duk shumë e mirë kjo fletore e të madhit vjershëtor Frances, Lamartin, se Zvicra i ngjan fort shumë Shqipërisë dhe Zvicerasi Shqipëtarit” Lumo Skëndo)

Këto janë fjalët hyrëse që Lumo Skëndo (Mit’hat Frashëri), ka shkruajtur në librin e Lamartin, në versionin në prozë të “Villhelm Telit” nga Lamartin, përkthyer nga Lumo Skëndo dhe botuar nga “Mbrothësia” Sofje.

SHFLETONI online librin “Gyjom Telli” të Lamartin – botim i vitit 1898 të shqipëruar nga Lumo Skëndo (Mit’hat Frashëri)

Botimeshqip.com ka kënaqësinë t’ju ofrojë mundësinë të shfletoni online FALAS, këtë relike të çmuar të gjuhës shqipe!

Klikoni KETU për të lexuar librin e plotë

 

Leave a Reply