skip to Main Content

Puthja – Robert Burns

12647185_1006326252739010_6725269259682092353_n

Puthja – Robert Burns
(Përkthyer nga Dritëro Agolli)

Gjurmë e njohjes së sivjetshme
Dhe premtim me fshehtësi,-
Puthja – luleborë e hershme,
Borë e bardhë e pastërti.

Një lëkundje: desha, s’deshe!
Miqësi e njomë e re
Prej pëllumbi, pëllumbeshe,
Gazi i parë e plot hare.

Mall i ndarjes së trishtuar
Dhe dyshimi: “Po më pas”?
S’e gjej fjalën e bekuar
Që mendimin larg ta ngas!