skip to Main Content

Që të mos harrojmë… Vrull Zef Serembe (poet arbëresh 1844 – 1901)

12390920_1009038359134466_1966045166097261654_n

Që të mos harrojmë…

Vrull
Zef Serembe (poet arbëresh 1844 – 1901)

Zogj të bukur këndojnë me hare,
po zemra do t’më plase mua në gji.
I helmuar e shkoj jetën te ky dhe,
mërzitem në katund, në vetmi.

Hapet përpara meje deti i shkëlqyer,
që zgjon në trutë e mi mendime shumë,
e shqetësimi zemrën time çjerr,
aq sa vetëm pushoj kur bie në gjumë.

Arbëri matanë detit na kujton,
se ne të huaj jemi te ky dhe.
Sa motë shkuan! E zemra nuk harron,
që nga turku mbetem pa mëmëdhe…