skip to Main Content

“Mërzia”- Alberto Moravia

12669632_1011598922211743_7336680781140723978_n

“Mërzia, për mua, është pikërisht një lloj pamjaftueshmërie ose papërshtatshmërie ose mangësie e realitetit. Për të përdorur një metafore, kur mërzitem, realiteti më jep ndjesinë turbulluese që i shkakton një natë dimri mbulesa tejet e shkurtër një njeriu në gjumë: e ul te këmbët dhe ndjen të ftohtë në kraharor, e ngre në kraharor dhe ndjen të ftohtë në këmbë… e kështu nuk arrin kurrë të bjerë në gjumë”…
Romani “Mërzia”- Alberto Moravia