skip to Main Content

Mërzia e Alberto Moravisë, një ekzaminim në zbrazëtinë emocionale të shoqërisë moderne të konsumit

Screen Shot 2016-02-25 at 18.31.50“Mërzia” është një vepër brilante dhe trazuese njëkohësisht, nga një prej mjeshtërave revolucionarë të letërsisë moderne evropiane. Të gjithë cilësitë për të cilat Moravia është me të drejtë i famshëm – qartësia e ftohtë e shprehjes, vëmendja e përpiktë për kompleksitetin psikologjik dhe shtirjen sociale, qëndrimi i tij i hapur mbi seksin – janë të gjitha të dukshme në këtë histori të një martese të dështuar. “Mërzia” (që ka frymëzuar edhe filmin jo më pak të vlerësuar të Jean-Luc Godard) është një ekzaminim i guximshëm i dëshpërimit dhe vetëmashtrimit në zbrazëtinë emocionale të shoqërisë moderne të konsumit.

Për ta bërë tuajin: “Mërzia” – botimeshqip

Leave a Reply