skip to Main Content

Thënie 405

Guximi në jetë shpesh është një spektakël më pak dramatik se sa guximi i një momenti final, por nuk është më pak një përzierje e mrekullueshme e triumfit dhe e tragjedisë. Njeriu bën atë që duhet pavarësisht nga rrjedhojat personale, pavarësisht nga pengesat rreziqet dhe presionet dhe kjo është baza e të gjithë moralit. Guximi është qëndresa ndaj frikës, mjeshtëria për ta kontrolluar atë, jo mungesa e frikës.
– Mark Tuein