skip to Main Content

“E penguara”

12472537_1025721024132866_5534098353399099345_n

“Veç ta takonte edhe njëherë… mendimi ngjante gati-gati vulgar, pothuajse i dalë në sipërfaqe të njeriut, i kthyer përgjysmë në fjalë, pa misterin dhe vlerën e thellësisë, ndaj dhe i parespektueshëm. E dinte këtë, megjithatë me vete përsëriti: veç ta takonte. Së paku një herë, përsëriti, madje krejt i pasigurt nëse donte t’i ulërinte “Kush je?” apo thjesht ta përqafonte me mall, si në kohët e largëta.
Ismail Kadare – “E penguara”