skip to Main Content

Feminizmi në këndvështrimin e grave shkrimtare

12795280_1028952183809750_8783167607703505430_n

Feminizmi në këndvështrimin e grave shkrimtare

Kur një aktore e re dhe tepër e suksesshme për momentin u pyet nëse është feministe, u përgjigj: “Jo, sepse i dua shumë meshkujt”. Përgjigja e saj u justifikua disi me naivitetin, por gjithsesi tregoi se në ditët e sotme po harrohet kuptimi i vërtetë i feminizmit. Besoni se burrat dhe gratë duhet të ketë të drejta të barabarta? Ky është thelbi.

Jane Austen
“Urrej të të dëgjoj të flasësh si një xhentëlmen i vërtetë dhe sikur të gjitha gratë janë zonja të vërteta, në vend të qenieve racionale. Asnjëra nga ne nuk pretendon të jetë në “ujëra të qeta” çdo moment.”