skip to Main Content

13343101_1085465664825068_4886345887099266267_n

Më 16 qershor pritet të dalë në ankand në Nju Jork një prej kopjeve të para të publikuara të “Liza në botën e çudirave”. Kryevepra e Lewis Carroll do të jetë në shitje për shifrën fillestare 2-3 milionë dollarë. Libri u stampua për herë të parë në vitin 1865. Carroll kishte rishkruar 50 kopje, për t’ua shpërndarë të afërmve dhe miqve. Kopjen që do të dalë në shitje shkrimtari ia kishte dhuruar mikut të tij George William Kitchin që ia dha të bijës, Alexandra. Ky libër kaloi nëpër disa duar, derisa u ble nga studiuesi i Carroll, Jon Lindseth. 16 kopje ekzistuese ruhen nëpër biblioteka apo në koleksione private.