skip to Main Content

BIBLIOTEKA VIRTUALE NË TRENAT FRANCEZË

tren

Libri është një prej miqve më të mirë të atyre që bëjnë udhëtime të gjata me tren, të bën shoqëri dhe të heq mërzinë e orëve të rrugëtimit. Dhe për këtë, Hekurudha franceze ndërmori nismën për hapjen e bibliotekës virtuale.
Ideja lindi si një eksperiment në vitin 2014, në një lokalitet të vogël, që çoi në rezultate shumë të mira, 1 në 3 udhëtarë u bë klient i rregullt. Duke marrë parasysh që rreth 95% e pasagjerëve ka aparate elektronike, shoqëria hekurudhore e shtriu shërbimin në të gjithë vendin.
Tani, çdokush që udhëton me tren në Francë mund ta përdorë lehtësisht shërbimin e leximit, duke e shkarkuar falas aplikacionin, për të pasur akses në katalogun e bibliotekës online, ku radhiten rreth 100 mijë libra.