skip to Main Content

“Doktor Zhivago”, historia prapa filmit ikonë dhe arsyet e suksesit tëjashtëzakonshëm

I restauruar kohët e fundit dhe i ri-publikuar me rastin e 50 vjetorit, “Doktor Zhivago” është shndërruar në një nga historitë më të mëdha të dashurisë në kinematografi

Screen Shot 2016-01-09 at 11.20.31

Nga Joe Mcgasko

Në epokën e sotme të filmave aksion me skena të ezagjeruara dhe komedive bajate, historitë e dashurive epike në prodhimet kinematografike të Hollivudit, janë kryesisht diçka që i përket së kaluarës. Megjithatë, ka patur një kohë, kur ky zhanër ishte elementi kryesor në krijimtarinë arsitike.

Duke filluar me filmin “Bashkë me erën”, që vendosi standardin për këtë zhanër që në vitin 1939, romanca historike të një shkalle monumentale, qenë një biznes i madh për dekada të tëra. Edhe nga mesi i viteve ‘60, kur sistemi i studiove të Hollivudit kishte filluar të shkërmoqej, një histori epike dashurie, mund të tërhiqte ende pjesën dërrmuese të publikut…

Leave a Reply