skip to Main Content

Romanca kaq të këqija sa janë të frikshme

Lexojini dhe përgatituni për Halloween

Edipi dhe Jokasta

cabanel_oedipus_separating_from_jocasta

Incest! Edipi vret të atin dhe martohet me të ëmën, pa e ditur këtë gjë. Kur e mëson se Jokasta është nëna e tij biologjike, ai nxjerr sytë e tij, ndërsa e ëma/gruaja vret veten.

 

Getsbi and Deizi

(L-r) CAREY MULLIGAN as Daisy Buchanan and LEONARDO DiCAPRIO as Jay Gatsby in Warner Bros. Pictures’ and Village Roadshow Pictures’ drama “THE GREAT GATSBY,” a Warner Bros. Pictures release.

“Getsbi i madh” është klasik, një libër i mrekullueshëm. Por Deizi të frustron. Gjatë gjithë leximit të librit ke shtysën e brendshme t’i bërtasësh: Zgjidh! Një nga karakteret më të lëkundur dhe të pavendosur në letërsi. Duheshin? Sigurisht, por nuk e gjetën dot mënyrën për të jetuar bashkë.

 

Xheimi dhe Sersei Lanister

HBO GAME OF THRONES - - SEASON 4 Nikolaj Coster-Waldau as Jaime Lannister and Lena Headey as Cersei Lannister - Photo by Neil Davidson/HBO

Në “Gjueti fronesh” ata janë vëlla e motër. Ka më keq? Çfarë mund të themi tjetër, përveçse janë mizorë dhe shkatërrues.

 

Dolores (Lolita) dhe Humbert Humbert

lolita-with-jeremy-irons-011

Ajo është 12 vjeçe, ai një burrë në moshë të mesme. Kaq mjafton!