skip to Main Content

Leonard Cohen në gjashtë fjali

14925423_1257325650972401_5037171743256289816_n

1. Poezia është prova e jetës. Nëse jeta jote do të merrte flakë, poezia është hiri.

2. Ka një të çarë në çdo gjë dhe prej andej hyn drita.

3. Dashuria e vërtetë nuk lë shenjë, sikurse mjegulla nuk lë gjurmë mbi jeshillëkun e zymtë të kodrave. Kështu dhe trupi im nuk lë shenjë mbi ty dhe nuk do ta bëjë kurrë.

4. Në Perëndim nuk ekziston kultura e humbësit, vetëm lartësimi i fituesit. Por, është te humbja që manifestohet lavdia e njeriut.

5. Një grua e shikon trupin e vet me vështirësi, sikur të ishte një aleat i pabesuar në luftën për dashuri.

6. Për dashurinë nuk ka kurë, por është i vetmi ilaç për të sëmurët.

Kantautori i njohur u nda nga jeta në moshën 82-vjeçare