skip to Main Content

Për gruan, në ditën ndërkombëtare kundër dhunës ndaj saj

woman_in_shadow_by_isabellaspace-d5e7npp

Nga sytë e femrave rrjedh dhe filozofia ime: Ato ndriçojnë ende zjarrin e vërtetë të Prometeut. Janë libri, arti, akademia, që tregojnë, mbajnë dhe ushqejnë botën.
William Shakespeare

Te gratë çdo gjë është zemër, edhe koka.
Jean Paul Richter

Si grua nuk kam vend. Si grua nuk dua asnjë vend. Si grua, vendi im është e gjithë bota.
Virginia Woolf

Për burrin dashuria është një pjesë e jetës, për gruan është e gjithë ekzistenca.
George Byron

Forca e grave rrjedh nga diçka që as psikologjia s’e shpjegon dot. Burrat mund të analizohen, gratë vetëm të adhurohen.
Oscar Wilde

Nuk i duhet besuar një gruaje që tregon moshën e saj të vërtetë. Nëse e bën këtë, atëherë është në gjendje të thotë gjithçka.
Oscar Wilde

Femrat, njësoj si dhe ëndrrat, nuk janë asnjëherë ashtu siç i do ti.
Luigi Pirandello

Femrat nuk janë mjaftueshëm të barabarta me meshkujt, kështu që duhet të bëhemi të domosdoshme. Por, në fund të fundit, kemi armën më të fortë në dorë, jemi femra.
Maria Callas

Gruaja është si një paketë çaji, nuk mund të thuash sa e fortë është deri në momentin që vihet ujë të nxehtë.
Eleanor Roosevelt