skip to Main Content

Umberto Eco në gjashtë fjali

“Asgjë s’i jep më shumë kurajo frikacakut sesa frika e të tjerëve”.

“Kompjuteri nuk është një makinë inteligjente që ndihmon budallenjtë, përkundrazi është një makinë budallaqe që funksionon vetëm nga duart e njerëzve inteligjent”.

“Kur poeti është i dashuruar, ai është i paaftë të shkruajë poezi për dashurinë. Ai duhet të shkruajë kur kujton se ishte i dashuruar”.

“Problemi me internetin është se ai të jep gjithçka – material të besueshëm dhe jo të besueshëm. Kështu problemi është se si ta bësh dallimin”.

“Unë mendoj se libri duhet gjykuar dhjetë vite më vonë pas të lexuarit dhe rilexuarit të ti”.

“Një sekret është i fuqishëm kur është i zbrazët”.