skip to Main Content

Citime nga libra, që çdo femër duhet patjetër t’i lexojë

“Kujdesja e tepërt për objektet mund të të shkatërrojë. Vetëm se, kur kujdesesh mjaftueshëm për një gjë, ajo fiton një jetë të vetën, apo jo? Dhe ky është i gjithë kuptimi i gjërave – gjërave të bukura – që ato të lidhin me një bukuri më të madhe?”

“Peshku i kuq”, nga Dnna Tartt

“Një prej bekimeve të përzier të të qënit 20, dhe 21 dhe madje 23 vjec është bindja se asgjë e tillë, pavarësisht gjithë provave për të kundërtën, nuk ka ndodhur më parë”

Zvarrë drejt Betlehemit

“Një fëmijë i rritur është një gjë e rrezikshme”

“Ngjyra vjollcë”, Alice Walker

“Nëse nuk kupton, bëj pyetje. Nëse nuk ndihesh rehat me të bërit pyetje, thuaj që nuk je rehat nëse bën pyetje dhe më pas bëji gjithësesi. Eshtë e kollajtë të thuash se kur një pyetje vjen nga një vend i mirë”.

“Americanah” nga Chimamanda Ngozi Adichie

“Ti është i mirë. Ti është i zgjuar. Ti është i rëndësishëm”

“Ndihma”, Kathryn Stockett

“‘I dashur Zot’, u lut ajo, ‘lërmë të jem dicka në cdo minutë, në cdo orë të jetës sime. Lërmë të jem homoseksuale. Lërmë të jem e ftohtë; lërmë të jem e ngrohtë. Lërmë të jem e uritur… të kem shumë, me tepri për të ngrënë. Lërmë të jem e rreckosur, ose e veshur mirë. Lërmë të jem e sinqertë – ose e rremë. Lërmë të jem e vërtetë; lërmë të jem një gënjeshtare. Lërmë të jem e nderuar dhe lërmë të mëkatoj. Vetëm, lërmë të jem dicka, cdo minutë të bekuar. Dhe kur të fle, lërmë të ëndërroj gjithë kohës, me qëllim që asnjë copë e vogël e të jetuarit të mos më humbasë’”.

“Një pemë rritet në Brooklyn”, Betty Smith

“Mora frymë thellë dhe dëgjova mburrjen e vjetër të zemrës time. Unë jam, unë jam, unë jam”.

“Zilja”, Sylvia Plath

“Nuk e kaupton asnjëherë një person, deri kur i mendon gjërat nga pikëpamja e tij… Deri kur kacavirresh brenda lëkurës së tij dhe ecën përreth saj”.

“Të vrasësh zogun përqeshës”, Harper Lee

“Shpresoj më të mirën, përgatitem për më të keqen, dhe nuk habitem nga asgjë mes tyre”.

“Unë e di përse këndon zogu në kafaz”, Maya Angelou / Bota.al

Leave a Reply