skip to Main Content

Vjeshtë

Vjeshtë e zbrazur

Nga shumë mundime.

Dhe stolat bosh

Kanë shumë kujtime.

Sa puthje, sa dashuri

Dhe sa ledhatime…

Oh sa shumë frymëzime!

Tani vjeshtë rri e qetë.

Kujtimet e tua janë në çdo fletë.

Në gjumë bien.

Në dimrin e rëndë

Dhe në tokë

Ato prapë zenë vend.

Aty mbillen

Dhe kush duron

Kur vjen pranvera

Prapë lulëzon.

Kujtimet e bukura

Nuk vdesin kurrë.

Ato për te gjithë

Bëhen urë.

Irena/Hoxha/Curraj.