skip to Main Content

Komplotet nuk vdesin kurrë! Ja çfarë mendonte Umberto Eco për çdo gjë të mbrapshtë që ka ndodhur dhe ndodh

Nga 11 shtatori në vrasjen e John Kennedy, duke kaluar nëpër mbytjen e Titanic dhe rrëmbimin e udhëheqsit demokristian Aldo Moro, ekzistojnë teori komplotiste që “zbulojnë” gjithçka. Umberto Eco: E megjithatë, për t’i çmontuar, mjafton veç pak. Ja sesi

eco umberto

“Prova e heshtjes duhet përdorur kundër atyre që insinuojnë se ulja amerikane në Hënë ka qenë një fals televiziv. Sikur anija hapësinore amerikane të mos kishte mbërritur në Hënë ishte dikush që ishte në gjendje ta kontrollonte dhe të kishte interes që ta thonte e këta qenë sovjetikët; nëse ndërkohë sovjetikët kanë qëndruar të heshtur, ja prova që në Hënë amerikanët janë ulur vërtet”…

Umberto Eco

Do të mjaftonte një navigim i shpejtë në internet për të zbuluar sesa komplote (natyrisht që falsë) denoncohen. Por makthi i komplotit nuk i përket vetëm kohës tonë, por edhe kohëve të shkuara. Që ekzistojnë dhe kanë ekzistuar në historinë e komploteve më duket evidente, nga ai për vrasjen e Jul Çezarit…

Leave a Reply