skip to Main Content

Përvjetore letrare: Çarls Dikens në gjashtë fjali

Çarls Dikens vdiq më 9 qershor 1870. Shkrimtari i njohur për romanet sociale njihet sot si një nga autorët më të rëndësishëm dhe më popullorë të të gjithë kohëve. Në këtë ditë përvjetori, ju ftojmë të kujtojmë shkrimtarin anglez nëpërmjet disa për shprehjeve më të bukura të tij.

 

“Nuk asgjë më ngjitëse sesa humori i mirë dhe e qeshura”.

Ka libra që pjesën më të mirë kanë kopertinën.

“Një gruaje i duhen 20 vjet për ta bërë të birin burrë, ndërsa një tjetre i duhen vetëm 20 minuta për të bërë të njëjtin burrë idiot”.

“I vodha zemrën dhe në vend të saj i vura akull”.

“Hakmarrja kërkon kohë të gjatë: ky është rregull”.

“Më lër një moment: më pëlqen të derdh lot gëzimi”.