skip to Main Content

Çarls Bukovski për dashurinë, urrejtjen dhe gjithçka në mes

Henri Çarls Bukovski është një nga ata shkrimtarë që quhen të pakohë. Më krijimtarinë e tij, që kombinon nga pak të gjitha, të mirat dhe të këqijat e kësaj bote, është normale që të gjithë të tërhiqen dhe lidhen me shkrimet e tij në momente të caktuara.

Shkrimet e tij janë frymëzuar nga mjedisi social-kulturor-ekonomik i vendit të tij, Los Anxhelos. Në veprat e tij gjejnë vend amerikanët e varfër,  të alkoolizuarit, prostitutat,…

Bukovski shkroi qindra poezi dhe tregime të shkurtra si dhe gjashtë romane.

Sot kemi përmbledhur disa nga përkufizimit e tij për … gjithçka.

 

Problemi me botën është se njerëzit inteligjentë janë plot dyshime, ndërsa budallenjtë janë plot vetëbesim.

 

Disa njerëz nuk bëjnë kurrë çmenduri. Çfarë jetë të tmerrshme duhet të jetojnë!

 

Unë nuk i urrej njerëzit. Thjesht ndihem më mirë kur nuk i kam rrotull.

 

Një intelektual thotë  një gjë të thjeshtë me fjalë të mëdha. Një artist e thotë thjesht një gjë të vështirë.

 

Gjej çfarë do dhe lëre të të vrasë.

 

Sigurisht, është e mundur të duash një qenie njerëzore… nëse nuk e njeh mirë.