skip to Main Content

Heronjtë më të bukur të romaneve më të njohur

Letërsia na ndihmon të zgjerojmë horizontin, të kemi eksperienca të ndryshme, të vizitojmë botë të tjera dhe të fantazojmë, sidomos për personazhet e romaneve të preferuar. Përshtatjet kinematografike të romaneve ndihmojnë në këtë drejtim, duke dhënë një paraqitje vizive të heronjve të preferuar.

Më poshtë janë disa prej heronjve letrarë më të bukur.

Mr. Darcy nga “Krenari dhe paragjykim” i Jane Austen

Emma Woodhouse nga “Ema” i Jane Austen

Laurie nga “Gra të vogla”, i Louisa May Alcott

Elena nga “Iliada” e Homerit

Ofelia, “Hamleti” i Shekspirit