skip to Main Content

Përvjetore letrare

Paulo Coelho lindi më  24 gusht 1947

“Kur do vërtet diçka, i gjithë universi të ndihmon për ta arritur”.

“Vetëm një gjë i bën ëndrrat të pamundura: frika nga dështimi”.

“Sekreti i jetës është të biesh shtatë herë dhe të ngrihesh tetë herë”.

“Kujdes kur bën një grua për të qarë! Zoti i numëron lotët e saj”.

“Të bësh dikë për të qarë duke i thënë të vërtetën është më e ndershme sesa ta gënjesh për ta bërë për të qeshur”.

“Një fëmijë mund t’i mësojë një të rrituri tri gjëra: të jetë i lumtur pa arsye; të merret gjithmonë me diçka dhe të dijë si të kërkojë diçka që e dëshiron”.