skip to Main Content

Kanë thënë… për pesimistët

“Një burrë që është pesimist para moshës 48- vjeçare di shumë; një burrë që është optimist pas kësaj moshe di shumë pak”.

– Mark Twain

“Gjithmonë merr hua nga një pesimist; nuk do të presë t’ia kthesh”.
– Oscar Wilde

 

“Në moshën 50-vjeçare të gjithë kanë fytyrën që meritojnë”.
– George Orwell

 

“Më trego një hero dhe do të shkruaj një tragjedi”.
– F. Scott Fitzgerald

 

“Nëse jeton gjatë mjaftueshëm do të kuptosh se çdo fitore kthehet në disfatë”.
-Simone de Beauvoir

 

“E gjithë jeta është një anën tjetër të xhamit. Dhe nuk është askush duke parë”.
-Alan Bennett

 

“Nuk mund të jemi të gjithë të lumtur, të pasur, të bukur… vetëm një bazë e errët mund t’i tregojë ngjyrat më të ndritshme”.
-Jean Rhys

 

“Lumturia te njerëzit inteligjentë është gjëja më e rrallë që njoh”.
-Ernest Hemingway

 

“Ferri janë të tjerët”.
-Jean-Paul Sartre

 

“Dy gjëra janë të pakufishme: universi dhe budallallëku njerëzor; nuk jam aq i sigurt për universin”.
-Albert Einstein